sâmbătă, 13 octombrie 2012

”IDENTITATE NEMTEANA”


Profesorii de istorie nemteni si-au dat întîlnire pe 8 septembrie 2012, la Seminarul Teologic Liceal „Veniamin Costache“  pentru a fi părtasi la actiunea de lansare si promovare a volumului de istorie locală „Identitate Nemteană“.






 Volumul colectiv apărut la editura “Cetatea Doamnei” și are prefaţa semnată de prof. univ. dr. Ioan Scurtu și a fost coordonat de prof. Elena Preda ș prof. dr. Daniel Dieconu.
În acest cadru, dascălii nemteni de istorie au asistat la simpozionul pe tema „Valori istorice locale si identitate spirituală în tinutul Neamtului“, moderator fiind inspectorul scolar Elena Preda, simpozion la care si-au adus contributia prin comunicări de tinută profesori din toate zonele reprezentative ale judetului. Invitatul de onoare al manifestării a fost prof. univ. dr. Ioan Scurtu, care pe lîngă aprecierile făcute lucrării a purtat cu asistenta si un interesant dialog pe teme de actualitate politică si istorie contemporană.
 
 
 
Fundaţia Culturală „Ion Creangă” Târgu Neamţ a finalizat implementarea proiectului „Identitate Nemţeană”, finanţat de Consiliul Judeţean (CJ).


















Fundaţia a iniţiat proiectul de promovare a valorilor istorice nemţene din dorinţa de a realiza un volum de lucrări de istorie locală, sub titlul „Identitate nemţeană” volum care are drept scop informarea şi sensibilizarea publicului faţă de memoria comunitară şi istoria locală.