sâmbătă, 30 octombrie 2010

Club Bilderberg , "guvernul mondial nevăzut"sau "Stăpânii lumii"

Destinul omenirii se decide dintr-un singur centru de putere ocult, ce reuneste elitele planetei.Prinsi cu grijile, nu mai observam ca proximitatea se schimba pe traiectorii halucinante si punem prea repede asta pe seama unei evolutii naturale ori a fatalitatii. Uitam sa mai intrebam. Iar daca primim raspunsuri, refuzam sa credem. Insa daca ni s-ar demonstra ca un grup de oameni, membri ai unei societati secrete, sunt raspunzatori de mortile fiilor nostri in transeele razboaielor transnationale sau de crizele mondiale, ca tainicele personaje dicteaza din umbra pretul painii, al benzinei sau absenta de maine a locurilor noastre de munca, poate ca am deveni mai atenti.
Clubul Bilderberg este o invitaţie-neoficială anuală, o conferinţă de aproximativ 130 de invitaţi, dintre care majoritatea sunt persoane de influenţă în ceea ce priveşte domeniul politic, afaceri şi bancar.
Ideea creării grupului Bilderberg datează din anul 1952, dar prima conferinţă a avut loc doi ani mai târziu, şi la ea au fost invitate 130 de personalităţi din lumea academică, din mediul de afaceri dar şi din politică. Membrii clubului, oameni politici, magnaţi, bancheri şi jurnalişti din diverse ţări şi-au spus ei înşişi “Clubul Bilderberg”. Cea mai puternică organizaţie “vizibilă” implicată în conducerea lumii a avut întâia sa conferinţă în noaptea de 29 spre 30 mai 1954, la hotelul Bilderberg din Oosterbeek, Olanda, hotel de la care şi-a luat şi numele. Conform celor mai multi istorici si autori, prinţul Bernhard de Olanda ar fi cel care a fondat oficial Grupul de la Bilderberg.
Prima conferinţă Bilderberg a avut loc la Hotel de Bilderberg, lângă Arnhem, în Olanda , de la 29 mai la 31 mai 1954.
Cea mai recentă întâlnire a enigmaticului şi secretosului Club Bilderberg a fost găzduită săptămâna trecută de hotelul Astir Palace, din Atena. Sute de poliţişti greci, cu maşini, motociclete şi elicoptere au supravegheat în permanenţă zona, iar împrejurimile clădirii sunt un perimetru, intens vegheat. Reuniunea a fost dominată de finanţişti: Timothy Geithner, secretarul trezoreriei americane, Robert Zoellick, preşedintele Băncii Mondiale, Jean-Claude Trichet preşedintele Băncii Centrale Europene şi Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene. Ce s-a discutat acolo va rămâne însă, ca de fiecare dată, un nou mister pentru cei mulţi…Se ştie totuşi că au participat şi lideri politici, capete regale şi oameni de afaceri cu succes mondial.
Deşi înfiinţat acum jumătate de secol, se cunosc foarte puţine informaţii exacte despre acest forum elitist. În context, nicio sursă, din păcate, nu e sigură, fiindcă nu există posibilitatea să fie verificată. De aceea prudenţa în afirmaţii este recomandabilă. Faptul că reuniunile au caracter absolut confidenţial şi că nu sunt mediatizate a făcut ca de mult timp clubul să fie considerat o societate secretă, în jurul căreia s-au ţesut tot felul de legende. Printre reproşurile care i se aduc- teama de a vedea o structură ce reuneşte un număr mic de persoane influente şi puternice, că ia decizii importante în politică şi în economie, fără niciun control democrat din partea altcuiva. După căderea imperiului sovietic, ceea ce se reproşează acestui puternic lobby este orchestrarea mondializării economiei.
„Intre brandy, dezbateri de dupa-amiaza si bai in piscina, stam la taifas. Aparent, toate intalnirile par prietenesti si nu se deosebesc cu nimic de o intalnire informala intre cunoscuti, cu exceptia unui detaliu subtil: aici nu se discuta fotbal, ci geopolitica. Iar cei care iau cuvantul nu sunt tati de familie ori directori agresivi care incearca sa se relaxeze intr-un hotel de lux, ci barbatii cei mai puternici ai planetei", nota lordul britanic Patty Ashdown in prima sa carte de memorii politice, dupa ce a participat, in 1989, la intrunirea Clubului Bilderberg de la Santiago de Compostela - Spania.
Grupul BILDERBERG
Din această organizaţie fac parte cam 180 de personalităţi politice, culturale, economice, universitare, mass-media s.a.m.d .
Bildelbergers se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa şi America, aproape 50 de ţări.
Câţiva dintre cei mai importanţi reprezentaţi :
- Agnelli, Giovanni (sef FIAT);
- Brzezinski, Zbigniew (preşedinte al Comisiei Trilaterale şi important agent Rockefeller);
- Bush, George (fost şef CIA, fost şef CFR, fost preşedinte SUA, Comitetul celor 300);
- Carrington, Lord (G.B.) (Comisia celor 300, Kissinger Associates, fost preşedinte NATO);
- Dulles, Allen (fost şef CIA);
- Clinton, Bill (fost preşedinte SUA, CFR, Comisia Trilaterală);
- Ford, Henry II;
- Gonzales, Felipe (secretar general al Partidului Socialist spaniol şi mai târziu prim ministru);
- Kissinger, Henry (şi membru al lojei italiene P2);
- Mc Namara, Robert (Banca Mondială);
- Reuther, Walter P.;
- Rockefeller, David;
- Rockefeller, John D.;
- Rockefeller, Nelson;
- Rothschild, Baron Edmund de;
- Tindemanno (fost prim ministru al Belgiei);
- Warburg, Eric D.;
- Worner, Manfred (NATO).
Grupul Bilderberg este structurat pe trei niveluri :
1. „Cercul exterior” este foarte extins. Practic peste 80% din participanţii la reuniuni nu cunosc decât o parte din strategiile şi scopurile reale ale organizaţiei, deci fac parte din cercul exterior.“Cercul exterior” este cel mai larg, cuprinzând 80% din participanţii la reuniuni. Potrivit Consiliului federal elveţian, care răspundea în 2003 unei întrebări din partea parlamentului, “conferinţele Bilderberg sunt un forum în care se schimbă păreri despre principalele subiecte de actualitate, din domenii diverse, între membrii diferitelor guverne, diplomaţi, politicieni, bancheri, economişti, oameni de ştiinţă, editori de mari publicaţii. (…)” În plus, “obiectivul fiecărei conferinţe îl constituie discuţiile libere şi deschise. Participanţii îşi apără în aceste întruniri opiniile personale şi nu vorbesc în numele guvernelor lor. Aceasta este raţiunea pentru care organizatorii renunţă la comunicatul care ar popularize discuţiile purtate în timpul reuniunilor”.
2. Comitetul director (Steering Comitee), al doilea nivel, este mult mai restrâns. Acest nivel este alcătuit din aproximativ 35 de membri, exclusiv europeni şi americani. Ei cunosc în proporţie de 90% obiectivele şi strategia grupului. Membrii americani ai acestui nivel sunt de asemenea şi membri în CRE - Consiliul Relaţiilor Externe (în engleză Council on Foreign Relations - CFR. Le Steering Committee (“comitetul director”) este un cerc mai puţin închis decât primul şi are în jur de 35 de membri, exclusiv europeni şi americani.
3. Comitetul Consultativ Bilderberg, al treilea nivel, este nucleul acestei grupări. El este alcătuit din 12 membri, singurii care cunosc în totalitate strategiile şi scopurile reale ale organizaţiei.Bilderberg Advisory Committee (“comitetul consultativ”) constituie cercul central, cu vreo 20 de membri.

Elita politică a lumii se întâlneşte în fiecare an, spun unii ca într-un ritual, în cele mai luxoase hoteluri şi reşedinţe private din Europa, iar o dată la 4 ani, în Statele Unite sau Canada. Numele participanţilor este ţinut întotdeauna în secret, dar ei sunt bancheri din toată lumea, baroni ai trusturilor de presă de mare calibru: The Economist, The Financial Times, Newsweek, La Republica, Corriere della Sera, New York Times etc, demnitari din diverse ţări, premieri, capete încoronate şi lideri politici.Clubul Bilderberg, artizan al noii ordini mondiale, cum spun unii analişti politici, domină lumea. Specialiştii în “politici oculte” chiar şochează, considerând grupul drept cel mai înalt for de conducere al ”marilor preoţi ai capitalismului”.
Motivele pentru care unii politicieni şi ziarişti definesc Grupul Bilderberd ca fiind “Guvernul mondial nevăzut” sunt legate de cele trei scopuri formulate de prinţul Bernhard în anul 1954: crearea unui Guvern mondial la începutul mileniului trei, globalizarea economică şi crearea unei armate globale care să intervină rapid dacă apar, undeva pe planetă, mişcări de opoziţie. Se spune că James P. Wartburg, bancher şi consilier financiar al preşedintelui Franklin D. Roosevelt, ar fi declarat, atunci, furios: “Fie că vreţi, fie că nu, vom avea un guvern mondial! Singura chestiune este dacă va fi acceptat sau impus”.Tot comitetul de conducere stabileşte şi politicile discutate în cadrul întrunirilor. La consfatuiri nu participă decât oameni care au dovedit loialitate Caselor Rockefeller şi Rotschild.
Orice plan al Grupului Bilderberg adoptat în decursul reuniunilor anuale a fost pus în practica în maximum 2 ani. Printre invitaţii întâlnirilor anuale din ultimul deceniu au fost şi conducătorii unor importante trusturi şi companii multinaţionale: IBM, Xerox, Royal Dutch Shell, Nokia, Daimler etc. În afara fondatorilor, prinţul Bernhard şi Joseph Retinger, adevăraţii stăpâni care au finanţat Clubul au fost multi-miliardarii David Rockefeller şi membri ai familiei Rotschild.
Scriitorul canadian Daniel Estulin afirmă în cartea sa despre Clubul Bilderberg, că organizarea acestui for elitist ar fi fost sprijinită de societăţi secrete. Comitetul de conducere al clubului are sediul in Elveţia şi stabileşte persoanele care vor participa la întrunirile anuale. Grupul are birouri şi la Leyde, în Olanda.
Eminenţele cenuşii, care au ţinut şi ţin frâiele politicii Grupului, sunt Henry Kissinger şi Zbigniew Brzezinski, consideraţi de mulţi analişti politici internationali, ca fiind “stăpânii” Americii din ultimii 50 de ani. Autori precum Jan van Helsing consideră, spre exemplu, că Zbigniew Brzezeinski este “naşul” tuturor preşedinţilor americani, niciunul dintre aceştia nefiind instalat la Casa Albă, dacă nu prezenta girul său. La fel de important era Bernard Baruch, care până la moarte (20 iunie 1965), a fost recunoscut în cercurile “puterii oculte” ca fiind cel mai puternic om de pe planetă. Era un finanţist, speculant, om de stat, şi consilierul secret al preşedinţilor Woodrow Wilson şi Franklin D.Roosevelt. Fiindcă era complet independent de piaţa financiară, a fost poreclit “lupul singuratic de pe Wall Street”. Nimeni însă nu-şi putea explica ce surse avea averea sa uriaşă.
În zilele noastre, “creierul” oficial al Clubului Bilderberg, multimiliardarul David Rockefeller, a publicat în 1999 o carte autobiografică în care recunoaşte, voalat, că aparţine Clubului Bilderberg şi Comisiei Trilaterala, poate cea mai puternică armă a Grupului, aceasta fiind un for superior de conducere care concentrează “puterea politică, militară, economică şi administrativă a Europei Occidentale, SUA şi Japoniei.
Jurnalistul britanic Jon Ronson mărturisea: “Membrii Grupului Bilderberg pe care i-am intervievat au recunoscut că de multe ori scandaluri, conflicte şi probleme internaţionale au fost influenţate de reuniunile grupului”.
Caracteristicile comune ale membrilor grupului sunt definitorii: aparţin celor mai bogate familii ale lumii, au studiat în aceleaşi universităţi, şi se spune că fac parte organizaţia cu caracter ermetic-conspirativ Skull and Bones. Cu toţii au afaceri prospere răspândite în toată lumea.

Senzationala carte-dezvaluire „Clubul Bilderberg. Stapanii lumii", semnata de Cristina Martin, a aparut la editura Litera si costa 30 lei,.
Riscandu-si propria viata, jurnalista independenta argumenteaza o teza atat de simpla, incat pare de necrezut: in ultima jumatate de secol, sensul omenirii a fost decis si dramuit exclusiv dintr-un singur centru de putere ocult, ce reuneste elita economica, financiara, politica, militara si intelectuala a lumii. Nu din filantropie - ei intruchipeaza cinismul perfect. Nici pentru bani - banii sunt la ei. Ci numai pentru singurul tel care-i tine in viata: puterea absoluta. Ei sunt autorii si propovaduitorii globalizarii si ai Noii Ordini Mondiale. Ai trambitatei si falsei democratii care le intinde la picioare popoare, tari si resurse. „In spatele lumii, ascuns de ochii oamenilor de rand, in-tr-o ingrijoratoare tacere sepulcrala, un grup de taina se straduieste sa proiecteze si sa conduca destinele tuturor fiintelor de pe planeta. (...) In decursul a trei zile din luna mai sau iunie (...) se intrunesc, cu cea mai mare discretie, intr-unul dintre hotelurile cele mai luxoase de pe planeta", descrie Martin, adaugand: „Ei vor transforma Natiunile Unite intr-un guvern planetar, omogen, care nu va face diferenta intre tari, ci intre regiunile de pe glob, si va impune aceleasi legi unor culturi diferite. (...) Lumea unica de sub controlul acestor «stapani» trezeste fiori, din cauza asemanarii ei cu sistemul imaginat de catre George Orwell in «Ferma animalelor» si in «1984»".
Clubul Bilderberg este prima carte scrisa despre grupul care domina lumea si îti contoleaza viata, fiind rezultatul unor investigatii extrem de riscante, care dezvaluie adevaratele nume si intentii ale membrilor sai.