duminică, 1 iulie 2012

ZIUA EROILORZIUA EROILOR

Este Ziua Eroilor din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român.
Prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din anii 1999 şi 2001, sărbătoarea Înălţării Domnului a fost consacrată ca Ziua Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească. Totodată, Legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război a proclamat cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti,
            sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos – Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională a poporului român.  Poporul care are sfinţi şi eroi este un popor care s-a luptat în istorie. Lupta                   duhovnicească a cuvioşilor, sfinţilor părinţi, a martirilor şi a tuturor sfinţilor a avut ca rodire de la Dumnezeu prin lucrarea Duhului Sfânt înălţarea lor în Împărăţia Cerurilor. Pomenirea aceasta este o datorie din partea noastră ca recunoştinţă adusă lui Dumnezeu pentru jertfelnicia celor care s-au luptat pentru apărarea credinţei şi a patriei strămoşeşti, pentru libertatea şi demnitatea poporului român ca fiind daruri de la Dumnezeu.
Ziua Eroilor, sarbatorita cu defilare si depuneri de coroane la Tg.Neamt. Sa nu ii uitam pe cei cazuti in lupta! Aceasta este deviza dupa care s-au luat autoritatile din Tg. Neamt pentru a-i comemora pe eroi. Din partea CTIC au participat la depunerea de coroane pentru eroii neamului elevii clasei a XIII-a K rp si prof. Ciubotaru Alexandru, prof. Spiridon Elena-Diana si prof. Lipan Roxana Mariana.